Балдай тәтті сүзбелі печенье

Қалыпты

Сүзбе дегеніміз творог екенін білетін боларсыздар, сонымен алдымен 1,5 стақан сүзбе аламыз: оған 1-1,5 стақан май, 1/4 шай қасық тұз бен 3,5 стақан ұн қосамыз:

майды микротолқынды пеште ерітіп алған дұрыс

мынау шай қасықтағы 1/4 тұз

ұн қосып илегеннен кейін қалыңдығы 3-4 см болатын қамыр жаясыз:

бір жұмыртқамен үстін майлап алып: қант ұнтағымен (сахарная пудра) үстін себеміз:

енді пышақ алып, ұзыннан кесіп жолақшалар жасаймыз:

оны бұрап мынадай формаға келтіруге болады:табаға фольга жайып жоғарыдағыдай орналастырамыз, жалпы неше түрлі пішін беруге болады печеньелерге, мысалы мынадай:

немесе жай ғана домалақшалар:

пешке қызғанша дейін қоямыз, ара-арасында қарап тұрмасаңыз тез қызып кетеді

нәтижесі

үстіне варенье жағып жеуге болады

no comments:))

P.S жазба енгізіп жатқан кезде жер сілкінісі сезілді, «печенье трясучка» десек болады енді:))

Advertisements

8 thoughts on “Балдай тәтті сүзбелі печенье

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s